2012. október 4., csütörtök

Borítók


Igen, jól olvassátok, ez a post a rubinvörös borítóiról fog szólni. Igazából ahány ország, annyi kiadás, sőt van olyan, ahol több különböző borítóval is megjelent, bár számomra rejtély, hogy miért. Na, nem is húznám tovább az időt, kezdem is, mert így holnapra sem jutok a végére. (Ruta: *pufog mert háromszor tűnt el amit ide írt*)

Tehát elsőképpen, a LENGYEL kiadás kerül terítékre.

Szerintem elég érdekesen festenek, bár ki tudja, lehet, hogy a Csehek ezt szeretik :D, mindenesetre annyit el kell ismernem, hogy szépek és jól kidolgozottak. (Ruta: szerintem ez a legszebb ehhez kétség sem fér, egyszerűen jó ránézni, annyira misztikus, sokat sejtető... bár igaz a könyvhöz nem ez illik de engem rögtön rá venne, hogy vegyem meg, az eredeti borító viszonyt kétségeket ébresztett. )

Ezt követik az ANGOL NYELVŰ kiadások, amelyeket azért így tüntetek fel, mivel a nyelvük ugyan az, egyszerűen más a fordítójuk.

Első (USA 01): (Ruta: Másik kedvenc)


Második (USA02): (Ruta: ezek rondák, főleg a Rubinvörösé, a többi tűrhető. )Harmadik (ennek, csak az első részét találtam meg) Egyesül Királyság és Írország: ( Ruta: Jaaj neeeee *eltakarja a szemét*)
Szerintem ezek közül az angol nyelvű borítók közül az első és a második a legszebb. Az utolsó se csúnya, csak nem tudom, nekem nem jön be annyira. (Ruta: szerintem csúnya)

Nem hittem, hogy találok ilyet, de most a NORVÉG borítók jönnek: 
Igazából, amikor megláttam a borítókat, inkább valami horrora vagy éppen fantasyra (Ruta: hát a könyv is fantasy ) asszociáltam belőle, de nekem végül is mindegy. Mindenesetre azt kell mondjam, nagyon szépen ki vannak dolgozva ^^ (Ruta: Ha ránézek mindig valami nagyon gagyi könyvre gondolok, ilyen borítóval soha életemben nem vettem volna a kezembe, főleg, úgy, hogy már az eredetivel is gondjaim akadtak. )

FRANCIA (az első hármas) és OLASZ (a második hármas) :
Azt meg kell mondjam, hogy szerintem ez az egyik legszebb borító, de talán az egyik olyan is, ami semmivel, de konkrétan semmivel nem kapcsolódik a könyvhöz. Eddig legalább a kő rajta volt a könyvön, amiről a nevét kapta, hát ezen nincs rajta… (és őszintén meglepődtem, hogy ennek a két nemzetnek ugyan olyan a borítója..) (Ruta: aaaj ezek annyira gyönyörűek, igaz hogy alig van köze a könyvhöz  de számomra valami sötét borzongató történetet ígér, bár lehet, hogy ha ilyen borítóval veszem a kezembe  a könyvet, nem arat ilyen sikert nálam. )

És akkor a végére (legalábbis egyelőre a végére, ki tudja, hogy mit találok még később :D) hagytam azt az országot, ahol személy szerint a kedvenc borítom van, és amelyiknél a legtöbb variációt találtam. De akkor jöjjenek a SPANYOL borítók: (Ruta: megkövezhetsz Lucy, de szerintem ezek a legrondábbak, nekem olyan "gyorsan csapjunk össze valami rózsaszínt, kéket meg zöldet" aztán rá raktak egy csomó lakatott, kulcsot, meg egy hatalmas ormótlan szívet...)
Akkor első:
Második (ebből, csak a Zafírkék van meg, a többi után erősen kutatok ;) ): ( RUta: szép lehetne... de ez a csaj olyan felesleges rajta)És akkor a harmadik, ami nekem a legjobban tetszik (de persze az eredeti az örök favorit):És akkor ez az én kedvencem. Meg magyarázni nem tudom, de nekem az adja vissza a legjobban a rubinvörös hangulatát. Azt, amit érzek, miközben olvasom a könyvet. Lehet, hogy ez egyesek számára érdekes lehet, de ízlések és pofonok… ( Ruta: az Eszmeraldás borító tényleg szép, de nekem a többi egyáltalán nem tetszik)+ RÁADÁSOK:

Miközben a fenti képeket keresgéltem találtam pár olyan borítót, amit a rajongók terveztek a saját könyvfolytatásukhoz. Vannak köztük kezdetlegesek, de vannak köztük nagyon jók, így egy hirtelen ötlettől vezérelve lementegettem őket, hogy most meg tudjam mutatni.


Tagadhatatlanul a legjobb*-* ( Ruta: bocsáss
meg de szerintem ez a legrondább. 
Személyes kedvenc *-*
(Ruta: nem akar több követ tehát csendben
marad)

( Ruta: számomra ez a kedvenc, imádom ahogy
Gideon utána kap, Gwenny pedig sírva próbál
elmenni... áá el is olvasnám)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése